A Pannon Gasztronómiai Élmények projekt megvalósításában 3 magyar, illetve 3 szlovén partner működik együtt. Magyar oldalon a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft., a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Zalai Borút Egyesület.

A program célja a határtérség vendéglátóhelyeinek kínálat fejlesztése, helyi előállítású termékek minél szélesebb körű bevonásával; promóciójuk segítése; lassan már feledésbe merülő helyi receptúrák felkutatása. A projekt arra ösztönzi a termelőket és a vendéglátókat, hogy megfelelő hangsúlyt fektessenek a minőség mellett a helyi specialitásokra, amely garantálja, hogy az élményekkel gazdagodott, elégedett vendég visszatérjen.

Fealadataink:

Receptúra gyűjtése, receptgyűjtemény összeállítása

A Szlovén partnerrel közösen összeállítottunk egy receptgyűjteményt, mely a térségre jellemző ételeket vonultatja fel. A receptgyűjtés egyik módja volt egy receptverseny meghirdetése. Erre bárki benevezhetett: vártunk tradicionális recepteket a nagymama almáriumából, de szívesen kísérletezgettünk az extravagáns, újragondolt ételkülönlegességekkel is.

Gasztronómiai termékek fejlesztése

Hét új, a helyi specialitásokat magukon hordó gasztronómiai termék fejlesztését, kialakítását vállaltuk. A fejlesztés során a támogatjuk a Vas és Zala megyében tevékenykedő termelőket, lehetőséget kínálunk új piacképes termékek fejlesztésében, valamint ezen cikkek sikeres értékesítésének kialakításában.